IPA Projesi Kapsamında Meriç İlçesinde Festival Aktivitesi Gerçekleştirildi

IPA Projesi Kapsamında Meriç İlçesinde Festival Aktivitesi Gerçekleştirildi

 

Bulgarian-Turkish Partnership in Tourism for Better Utilisation of Natural, Cultural and Historical Heritage of the Bordering Regions

CB005.2.21.107

Sınır Bölgelerinde Doğal, Kültürel ve Tarihi Mirasın Turizmde Daha Etkin Kullanımı İçin Türkiye – Bulgaristan İşbirliği Projesi

Ref. No: CB005.2.21.107

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Türkiye-  Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Projesinin ikinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan CB005.2.21.107 sayılı ve “Bulgarian-Turkish Partnership in Tourism for Better Utilisation of Natural, Cultural and Historical Heritage of the Bordering Regions” / “Sınır Bölgelerinde Doğal, Kültürel ve Tarihi Mirasın Turizmde Daha Etkin Kullanımı İçin Türkiye – Bulgaristan İşbirliği” isimli Meriç Belediyesi liderliğinde ve “ARDA 2003” Derneği ortaklığında yürütülen projenin ‘Festival Aktivitesi’ gerçekleştirilmiştir. Aktiviteye, 03/08/2022 ve 04/08/2022 tarihlerinde Bulgaristan’ın Haskovo bölgesinden 30 adet halk oyunu dans ekibi, 15 adet ARDA 2003 Derneği temsilcisi ve Meriç bölge halkı katılım sağlamıştır. Aktivite kapsamında, Meriç Belediyesi konferans salonunda projenin ilerleme durumu, tamamlanan aktivitelerin tanıtılması ve Meriç ilçesi turizm potansiyeli üzerine konferans düzenlenmiştir. Konferansın ardından, proje kapsamında yapım faaliyeti devam eden Mandadere Mesire Alanında her iki bölgenin yerel halk oyunlarının sergilendiği festival gerçekleştirilmiştir. Son olarak ise, Bulgaristan’dan katılım sağlayan ekibe Meriç ve Edirne bölgelerinin tarihi ve turistik bazı mekanlarını tanıtmak amaçlı gezi düzenlenmiştir.

Proje Koordinatörü Burak BULUT, “107 numaralı projemiz kapsamında Meriç ve Stambolovo bölgelerinin doğal, kültürel ve tarihi mirasını tanıtıp, her iki bölgenin turistik çekiciliğini geliştirmeyi amaçladık. Proje faaliyete başladıktan sonra uzun bir süre boyunca pandemi koşullarının getirmiş olduğu kısıtlamaya karşın yılmayarak bugüne kadar başarılı bir şekilde yönettik. Çok sayıda katılımcı arkadaşlarımızla ve proje ekibimizle dinamik faaliyetler yürüttük. Gerçekleştirmekte olduğumuz bu projenin, diğer sınır ötesi işbirliği projeleri açısından da itici güç oluşturacağını ümit ediyorum” dedi. Meriç Belediye Başkanı Erol DÜBEK, Avrupa Birliği eş finansmanında yürütülmekte olan Türkiye – Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamındaki projenin 23. ayına girmiş olduklarını belirterek, Meriç Belediyesi liderliğinde ve Arda 2003 Derneği partnerliğinde yürütülen projenin şimdiye değin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade etmiştir. Projenin öncelik ekseninde her iki ortağın sürdürülebilir turizme yer verdini vurgulamıştır. Son olarak Erol DÜBEK, iki gün boyunca Bulgaristan’dan katılım sağlayan tüm misafirlere ve Meriç bölge halkına teşekkür ederek sözlerini noktalamıştır. Erol DÜBEK’in ardından konuşmasını gerçekleştiren ARDA 2003 Derneği Başkanı Sevginar SERBEST, Meriç ilçesinin turizm potansiyelini tanıtan konferansın kendileri açısından oldukça bilgi dolu geçtiğini ifade etmiş ve Mandadere Mesire Alanında düzenlenen festivalin, iki bölge halkının kültürel olarak kaynaşmasını sağlayarak oldukça eğlenceli bir aktivitenin gerçekleştirildiğini dile getirmiştir. İki gün boyunca aktivitede yer alan tüm katılımcılara ve kendilerini çok güzel bir şekilde ağırlayan Meriç Belediyesi’ne teşekkür ederek sözlerini tamamlamıştır.

 

 

Bu yayın, CCI Numarası 2014TC16I5CB005-2018-2 olan Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye SÖİ Programı aracılığıyla Avrupa Birliği desteğiyle yayımlanmaktadır. Bu yayının içeriği tamamen Meriç Belediyesi sorumluluğundadır ve hiçbir şekilde Avrupa Birliği’nin veya Programın Yönetim Makamının ve Ulusal Otoritenin görüşlerini yansıtmak için alıntılanamaz.